Új gyártócsarnokok építése Salgótarjánban

Új gyártócsarnokok építése Salgótarjánban

 

Alapadatok:

Megbízó: Wamsler SE Háztartástechnikai Európa Rt.

Kivitelezők: ZÁÉV Zrt. ÉPKAR Zrt.

Kivitelezés összege: 1 300 000 000 Ft

Szerződés kezdete/vége: 2018.03.26. / 2019.06.30.

 

Projekt rövid leírása:

A Megbízó tulajdonában lévő gyártótelepeken egy 5507 m2 alapterületű, cölöpalapozású vasbeton vázas és egy 870 m2-es, szintén cölöpalapozású, acélszerkezetű gyártócsarnok készült. Mindkét épületre acélborítású, hőszigetelő szendvics fal, illetve tetőpanelek kerültek beépítésre. A csarnokokban a kandallógyártás munkafázisainak legmodernebb technológiai berendezései települtek, kiváltva ezzel a környezetükben lévő korszerűtlen gyártórészlegeket.

 

A kis csarnok esetében Salgótarján központjában lévő működő gyártelep közepén létesült az épületet, annak minden organizációs feladatával együtt. A nagy csarnok a város szélén található gyártelep végén – a meglévő korábbi gyártószerkezetek elbontása után – került felépítésre.

 

A csarnok épületéhez kapcsolódik egy külső festékszóró műhely valamint egy parkoló,  amely az anyagbeszállítást segíti elő. Az épület környezetében bővítésre került a közműhálózat. Új csapadékelvezető és tároló rendszer épült ki, valamint a tüzivíz hálózat is bővítésre került a vezetékek és acél tartályok telepítésével. A csarnok tetőszerkezetére napelemek kerültek elhelyezésre felhasználva ezzel a megújuló energiaforrásokat.

 

Eurout Kft főbb feladatai:

A projekt keretében cégünk, az összesen mintegy 6400 m2 alapterületű csarnokszerkezetek szerkezetépítési, szakipari és a hozzájuk tartozó közmű és útépítési munkáinak kivitelezése során látta el a műszaki ellenőri feladatokat minden szakág vonatkozásában.