M1 autópálya, bal pálya, Óbarok pihenőhely és kapcsolódó létesítmények megépítése

Alap adatok:

Megbízó: Mészáros és Mészáros Kft    

Kivitelező: FEJÉR_B.Á.L.Zrt

Kivitelezés összege: 1 170 000 000 Ft

Kivitelezés kezdete/vége: 2018.01.23./2018.11.12.

 

Projekt rövid leírása:

Az Autohof Óbarok kamionos pihenő az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalán a 43-as kilométer lehajtójánál létesült a Megbízó tulajdonában lévő területen. A megépült létesítmény 124 kamion és 11 lakókocsi egyidejű fogadására és kiszolgálására képes. A kamionos pihenőben elektromos csatlakozási lehetőség került kiépítésre a hűtő és lakóautók számára, valamint külön megállóhelyek épültek ki a túlméretes és veszélyes anyagot szállító szerelvényeknek. Az élőállatot szállító gépjárműveknek vízvételi lehetőség áll rendelkezésre.

 

A létesítmény tervezése és építése úgy történt, hogy működtetése környezetbarát módon fenntartható legyen. A beruházás keretében a 21 ezer négyzetméter burkolt felület mellett több mint 18 ezer négyzetméter zöldfelület létesült, a melegvízellátást napkollektorok segítik, az esővizet öntözési célra összegyűjtik. A kamionparkolóban a sofőrök részére a 2 db. új épületben zuhanyozók, vizesblokkok, shop, illetve étterem áll rendelkezésre.

 

A kamionparkolóban modern, nagyteljesíményű benzinkút is létesült 120 köbméter gázolaj és 10 köbméter AdBlue tárolókapacitással.

 

Az Eurout Kft. főbb feladatai:

A Projekt teljes körű műszaki felügyelete, a munkák helyszíni műszaki ellenőrzése minden szakág vonatkozásában. (mélyépítés, magasépítés, közműépítés, környezetvédelem).