Hunguest Hotel Bál Resort

Meglévő szállodaépület felújítása a hozzá tartozó parkoló és park területével együtt.  

Alapadatok

Megbízó: Hunguest Hotel Zrt.

Kivitelezők: Fejér-B.Á.L. Zrt.  

Szerződéses ár: 38.000.000 Ft + áfa                          

Kivitelezés ára: 3,145 milliárd

Szerződés kezdete: 2020. június. 19.

Szerződés vége: 2022. június 24.

 

Projekt leírása

A felújítás minden helyiséget érintett, általánosságban elmondható, hogy a funkcionálisan és szerkezetileg érintetlen területek is új padló- és falburkolatot kaptak.

Az épület egy posztamens jellegű, pince+alagsor+földszint tömegből és egy 12 szobaszintes és visszahúzott tetőszintes toronyból áll. A szálloda elvi funkcionális felépítése a korábbihoz hasonló maradt, a főbb funkciók pozíciója nem változott.

A szálloda -2 szintjén gépészet, üzemi területek és a wellness bővítése kaptak helyet. A Wellness részben egy új „szaunavilág” került kialakításra, amely többféle típusú szaunát, gőzkabint és egyéb pihenő helyeket foglal magában. 

A -1 szinten a terep alatti oldalon a teremgarázs, árufeltöltés, raktározás, gépészeti, technológiai funkciók, a konyhaüzem és a dolgozói szociális terek találhatók. A homlokzattal rendelkező oldalon az étterem és egy többfunkciós medencetér helyezkedik el. A felújított belső medencében az élménytér, a gyerek és úszóterület, valamint egy gyerekcsúszda is beépítésre kerül. A medence melletti területen a pihenést kiszolgáló funkciók találhatók.

A földszinten az új főbejárattal szerkesztett recepció, lobby, gyerekjátszó, illetve a konferencia funkció csoport került kialakításra. Ezen a szinten külső parkoló terület is csatlakozik közvetlenül a bejárathoz, amit zöldtetősen kialakított kertekkel humanizáltak. A torony 12 szintjén a szállodai szobák, a legfelső szinten egy „Sky bár” található.

A felújítás részét képezte a meglévő liftek átépítése. Ennek során mindegyik – a vendégek által használt – lift megáll az alagsori szinten. Továbbá az egyik felvonó a Sky bár szintig közlekedik. A felújítás során két darab lift (beleértve a Sky szintre vezetőt) tűzoltó felvonóként funkcionál. A korszerűsítés során az akadálymentesítésre is sor kerül.

 

Eurout kft feladatai

A projekt keretében cégünk, a teljes épületkomplexum felújítása során, a szerkezetépítési, szakipari, épületgépészeti, út és közműépítési munkáinak kivitelezése során látta el a műszaki ellenőri feladatokat.