Felcsút, Ifjúsági sport szálláshely építése

Alapadatok

Megbízó: Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány

Kivitelezők: FEJÉR- B.Á.L. Zrt.                   

Szerződéses ár: 40.500.000 Ft + áfa                          

Kivitelezés ára: 10,8 milliárd

Szerződés kezdete/vége: 2019. 02. 05./2021. 08. 13.

Kivitelezés kezdete/vége: 2019. 07 05./2021. 08. 13.

 

Projekt leírása

Az épület tömegképzése tisztelettel visszautal a telekre korábban, Makovecz Imre és munkatársa által tervezett – de meg nem épült – uszoda épületére, ami az akkori beépítési vonulat északi lezárása lett volna.

Az épület egy nagyméretű, kör alakú gombkupolás előcsarnokból és a belőle „L” alakban kiinduló – elnyújtott lencse alakú – két épületszárnyból áll. A Váli völgy felé nyúló épületszárny földszintjén kapott helyet egy (8×25 méteres úszómedencét is magában foglaló) Wellness uszoda, a hozzá tartozó kiszolgáló, élmény és terápiás elemekkel (hydro work medence, szauna, gőzkabin, jakuzzi)

Az étterem az északi (Fő utcával párhuzamos) szárnyban került elhelyezésre. A szárnyak közép része kereszt oromfalakkal, egy középfolyosós, földszint plusz kétemeletes, szállodai szobákkal ellátott blokkot foglal magában. A gépészeti berendezések a lencse alakú padlástérben kaptak helyet. Az uszoda szárny alápincézett, itt helyezkednek el az uszoda és vízgépészet berendezései.

Az épületegyüttes jelenleg 35 szállodai szobát tartalmaz, azonban további szárnnyal bővíthető a Fő utcára merőleges irányban.

A két épületszárny között helyezkedik el egy mesterséges tó, amely a tüzivíz ellátást is biztosítja veszély esetén. Az épület működését szolgálja, a körülötte elhelyezkedő busz és gépkocsi parkoló.

 

Eurout kft feladatai

A projekt keretében cégünk, az összesen mintegy 5064 m2 hasznos alapterületű új szállodaépület szerkezetépítési, szakipari és a hozzájuk tartozó közmű, útépítési és kertészeti munkáinak kivitelezése során látta el a műszaki ellenőri feladatokat.