A nádasdladányi Nádasdy kastély turisztikai célú fejlesztése

A nádasdladányi Nádasdy kastély turisztikai célú fejlesztése

Alapadatok:

Megbízó: Nemzeti ÖrökségvédelmiFejlesztési Nonproft kft
Kivitelező: MERKBAU Építőipari és Kereskedelmi Kft
Kivitelezés összege: 1 200 000 000 Ft
Kivitelezés kezdete/vége: 2018.06.06. / 2020.

Projekt rövid leírása:

A projekt keretében felújításra kerül az épület úgynevezett”kastély szárny” minden szintje. A pinceszinten alap és falmegerősítések készülnek. A téglafalak falszárításos módszeren alapuló falszigetelése készül a pince és a lábazati szinten.

A kastély szárnyban két gócpontra felfűzve az épületszerkezetek gombamentesítése történik. Ez egy korábbi szakvéleményre alapozva főleg a könnyező házigomba fertőzést kezeli.

Megépítésre kerül a korabeli fotók és kutatások alapján az épület (korábban lebontott) télikertje.

Restaurátori munkák keretében minden kő lépcső, dísz és mozaik burkolat felújításra kerül. Csakúgy, mint az öntöttvas korlátok minden lépcsőhöz kapcsolódva.

Továbbá a kastély lenyűgöző könyvtár helyiségének valamint az „Ősök csarnokának” pazar faburkolata és bútorai. Helyreállításra kerülnek helyenként az archív fotók alapján a hiányzó bútorok. 

Megújul a kastély szárny minden helyisége a szakipari munkák keretében. A turisztikai program keretében kialakításra kerül egy kávézó a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel együtt.

Megújul az épületszárny teljes épületgépészete, amely magában foglalja a víz-csatorna, az elektromos hálózat, a fűtés és szellőzés szakágakat. Az alapvezetékek jelentős része egy újonnan épülő vasbeton padlócsatorna rendszerbe kerül elhelyezésre, amely a pince padlószintje alá került elhelyezésre.

Megújul a kastély mintegy 26 hektáros parkja. A korábban kiszáradt mesterséges tó ismét működő képes lesz, a hozzá tartozó vízfeltöltő és levezető rendszerrel. Kiépítésre kerül az öntöző hálózat és megújulnak a parkon belüli vízi közművek.

A bejárat környezetében felújításra kerül a zúzottköves behajtó út és annak környezetében új növénytelepítések készülnek (virág, cserje, fa)

A park egyes részeiben a látogatók számára különböző látványelemek kerülnek elhelyezésre. Ilyenek a hintapark és a hintaszigetek. Ezeken a helyeken különböző hintaágyak és függőágyak és kuckók kerülnek elhelyezésre, az arra alkalmas fákon.

Eurout Kft. főbb feladatai:

Műszaki ellenőri feladatainak ellátása.

Pótmunkák ellenőrzése